Masterclass Bewegingsvrijheid (in organisaties)

Masterclass Bewegingsvrijheid (in organisaties) | Affligem

Bewegingsvrijheid in organisaties

Soms heb je het gevoel vast te zitten. Vast in je eigen denken. Vast in systemen en structuren. Vast in vragen over hoe nu verder in je carrière of persoonlijke leven. In patronen met je leidinggevende of met je eigen team. Patronen die ooit werkten maar die nu niet helpend meer zijn. Vast in een sleur of vast in het steeds tegen muren oplopen van veranderingen die je zou willen zien gebeuren maar die steeds niet van de grond komen. Vast op een plek van waaruit je je afvraagt of je nog wel je volle potentieel kunt leven.

We zoeken voortdurend in het gebied tussen wat bekend is, zekerheid biedt en voldoet aan de norm enerzijds en vrijheid, autonomie en eigenzinnigheid anderzijds. Blijf je te lang in het bekende dan loop je het risico om jezelf te verliezen, ben je te groots en meeslepend over wat er anders moet dan loop je het risico anderen te verliezen (en daarmee ook je jezelf). Precies daartussen in. Daar vinden we de bewegingsvrijheid om te doen wat goed is voor jou en het grotere geheel. Om verantwoordelijkheid te dragen en de vrijheid te vinden om het goede te doen, ook als dat betekent om afscheid te nemen of los te laten.

In deze masterclass werkt Peter Rombouts met het begrip bewegingsvrijheid waarin hij vraagstukken van deelnemers in beweging zet om te zoeken naar waar de bewegingsvrijheid zit, hoe deze vorm kan krijgen en hoe deze ten volle geleefd kan worden.

Waarom systemisch kijken?

Bij Human Architects zijn we al lang overtuigd van de meerwaarde van de systemisch fenomenologisch kijken en van systemische opstellingen. Systemisch werken is voor business coach en HR consultant Lieve Picard een passie én een dagelijkse tool bij begeleidingstrajecten om betere inzichten te verwerven over systeem dynamieken/patronen en een betere flow en vertrouwen te bereiken.

Wat je allemaal leert?

 • Hoe je in organisatiesystemen kunt werken in een gezonde balans tussen structuur en vrijheid, tussen sturing en co-creatie en weten en niet-weten.
 • Hoe je het register van anders waarnemen, voelen, intuïtie en anders denken in jezelf kan aanzetten én collectief kunt maken.
 • Hoe je beslissingen en besluiten in werk en leven meer doorleefd kunt nemen.
 • Hoe je ruimte maakt voor het onverwachte in werksituaties.
 • Hoe de relatie tussen persoonlijke vragen en collectieve vragen werkt.

Over de trainer

Peter Rombouts

Peter Rombouts MCM is veranderkundige organisatieadviseur en drie keer wereldkampioen Argentijnse Tango (voor België). Na een carrière als consultant besloot hij het roer om te gooien en de wereld van de kunsten te verbinden aan de wereld van organisaties.

Door het combineren van niet-talige interventies, systemischwerk en organisatie- en veranderkunde biedt hij unieke perspectieven op vraagstukken die zich afspelen op individueel, team-, organisatie of maatschappelijk niveau.

Hij is als onderzoeker verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en tevens redacteur van het Tijdschrift Waardenwerk. 

Hij heeft een systemische methode ontwikkeld met beweging waarin onderliggende dynamieken snel zichtbaar worden.

Masterclass Bewegingsvrijheid (in organisaties)

Praktische informatie

De Masterclass vindt plaats op 27 oktober 2022 in De Kluizerij in Affligem.

We starten om 9.30 uur en ronden af tegen 17.30 uur.

Deze  masterclass kost je slechts 350 € excl. btw. (komt ook in aanmerking voor de kmo-portefeuille)

Inbegrepen:

 • workshop van 1 dag
 • internationale topcoach
 • water, koffie, thee en gezonde lunch

Over de locatie

 • Geen betere plek om deze HR masterclass te organiseren dan De Kluizerij in de voormalige Abdij van Affligem.
 • Vlot bereikbare toplocatie tussen Aalst en Brussel
 • Geen parkeerstress, want voldoende parkeergelegenheid op het domein
 • Rustig domein met prachtige tuinen grenzend aan het beschermd Kluizenbos

Inschrijven

Je hebt niets te verliezen en heel wat te winnen door je contactgegevens na te laten.

Geef in je inschrijvingsformulier gerust aan of je graag telefonisch even wil afstemmen zodat je verwachtingen t.a.v. dit programma in lijn zijn met de inhoud.

Tips

 • Vergeet je visitekaartjes niet, want je medecursisten zijn interessante contacten om mee te netwerken.
 • Wil je nog meer halen uit deze masterclass en heb je een concrete uitdaging?  Vertel er ons vooraf alles over, want wie weet  gaan we tijdens deze opleiding wel met jouw case aan de slag.

Human Architects is een erkend dienstverlener voor de KMO-Portefeuille.