Hoe jouw plek vinden en voluit leven ?
yvonne lonis

Lieve Picard

Lieve is talent coach, mentor en facilitator systeemdenken voor ambitieuze professionals, ondernemers en managers

Gepubliceerd op 4 maart 2021

Hoe jouw plek vinden en voluit leven ?

Wat voor sommigen onder ons evident lijkt, is het voor anderen helemaal niet.

Vanuit mijn missie ondersteunen we bedrijven in hun duurzame ontwikkeling door hun medewerkers te coachen of door hen te inspireren via (online) workshops en/of interventies.

Recent hadden we bij een van mijn klanten een evaluatiemeeting waarbij we, zonder in de inhoud te gaan van de coaching, een korte status besproken van hoe het volledig proces loopt, wat de collectieve thema’s zijn, mogelijke actiepunten/uitnodigingen voor de directie, evaluatie van mijn aanpak, etc.

Waar we een bijzonder gesprek hadden over het cruciaal belang van alle medewerkers “een plek” te geven in de organisatie en dit dan ook formeel te benoemen. Hoe moeilijk dit ook soms is, toch blijft dit een gegeven wat nu en dan te weinig aandacht krijgt. En de risico’s die hiermee kunnen gepaard gaan als we dit verwaarlozen, kunnen we best ook al in kaart brengen.

Dit deed me denken aan het historisch fragment uit de film “As it is in Heaven” waarbij de dirigent Daniel de koorleden allemaal hun plek geeft zodat ze allemaal het leven kunnen leven die ze werkelijk willen leven.

Deze film is sowieso een sterke aanrader gezien het over veel interessante thema’s gaat waar we in coaching mee aan de slag gaan, zoals “loslaten”, “groot verdriet en intense vreugde”, “ontschuldigen”, “symbolen”, “omarmen van tegenstrijdige emoties”, …

Wil jij ook ontdekken hoe jij toegang krijgt tot “jouw” leven, tot “jouw” potentieel ? Of is het voor jou eerder het potentieel van “jouw afdeling/organisatie” dat je momenteel interesseert?  De 2-daagse workshop is dan een echte aanrader. Yvonne Lonis (foto) is onze gastdocente en neemt jou hier helemaal in mee. Schrijf je alvast in of neem gerust contact met ons op om het programma te bespreken.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over de verschillende programma’s rond systemisch denken? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Misschien vind je dit ook interessant…

Dagelijkse vragen ?

Dagelijkse vragen ?

Dagelijkse vragen ? We stellen vast dat er momenteel heel wat mensen in beweging willen komen. We ervaren vrij veel...

Lees meer